Баскетболистът Мартин Ангелов изигра отличен мач и бе в основата на успеха

...
Баскетболистът Мартин Ангелов изигра отличен мач и бе в основата на успеха
Коментари Харесай

Мартин Ангелов с голяма заслуга за класирането на Стоктън на финал на турнир в САЩ

Баскетболистът Мартин Ангелов изигра отличен мач и бе в основата на триумфа на своя академични тим Стоктън над Мери Уошингтън с 80:66 в първия мач от програмата на шампионат в щата Вирджиния, Съединени американски щати. Домакин е високо ранкираният тим на Рандолф Мейкън.

Българският гард означи 21 точки за 25 минути игра, като добави още 2 асистенции, 2 откраднати топки и 1 битка при 50% успеваемост в стрелбата от игра (6 от 12, две тройки) и 6 от 6 опита от наказателната линия.

Срещата стартира мощно за тима на Стоктън, който натрупа 10 точки задатък, само че отборът на Мери Уошингтън съумя да изравни. Със 7 следващи точки на Мартин Ангелов, плюс негова асистенция за тройка, върна двуцифрената преднина на тима му и на почивката Стоктън водеше с 42:31.

През второто полувреме Ангелов и съотборниците му поддържаха сходна разликата, а в края българинът показва безупречна пукотевица от наказателната линия за крайното 80:66. Успехът на Стоктън Осприс бе девети за сезона, а до момента отборът има единствено една загуба. Отборът на Мери Уошингтън позволи второ проваляне, а в актива си има 8 победи.

На финала в шампионата Стоктън ще се изправи против домакините от Рандолф Мейкън. Това е и последния мач на отбора за календарната 2022 година, а идната среща е планувана незабавно при започване на идната, когато на 4 януари Стоктън ще гостува на TCNJ.

В изиграните си 10 мача досега 20-годишният Ангелов има приблизително по 11.7 точки, 3.0 битки и 1.7 асистенции при 47% сполучлива пукотевица (42-90), от които 41% за три точки (22 от 54).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР